Anna Daniluk
redaktorka online serwisu stronakuchni.plPolska
326 materiałów
Jestem absolwentką dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. Zajmuję się tematyką kulinarną. Lubię odkrywać historie związane z gotowaniem oraz wątki związane z jedzeniem w popkulturze. Szczególnie zwracam uwagę na jedzenie i jego znaczenie w tekstach polskich piosenek.

Jak karmić psa? Ta książka kucharska dla opiekunów psów zdradza czego unikać
Opiekunowie psów dobrze wiedzą, że 1 lipca w Polsce przypada Dzień Psa. Miłośnicy psów mogą się zastanawiać, czym karmić swoje zwierzęta, żeby dogodzić ich...

Jak karmią w szpitalach? Siostra Bożenna w ostrych słowach skomentowała posiłki: „Jak mam spojrzeć w oczy pacjentowi?”
Pielęgniarka, znana w mediach społecznościowych jako Siostra Bożenna, prowadzi na Facebooku i Instagramie popularne profile opisujące dosadnym językiem pracę i...

Restauracje po „Kuchennych Rewolucjach”. Vlogerka Zuzanna Borucka ruszyła śladem Magdy Gessler i testuje dania
Zuzanna Borucka to jedna z najpopularniejszych youtuberek w Polsce. Jej kanał ma ponad milion subskrybentów, a na Instagramie obserwuje ją ponad 750 tysięcy...

Jak wybrać najlepszego arbuza - dojrzałego i słodkiego? Ten sposób jest niezawodny. Czy można jeść pestki z arbuza?
Arbuz to znakomity owoc na upalne dni. Soczysty, niskokaloryczny kawon o słodkim smaku to prawdziwy smakołyk. Najczęściej w sklepach spotykamy arbuzy o ciemnej...

Proziaki, gumiklyjzy i rejbak. Wakacyjne podróże kulinarne po Polsce. Te dania zjesz od Pomorza aż po Zakopane
Wiele osób podróżując podczas wakacji wybiera miejsca, w których może zjeść ciekawe, regionalne dania. Kurpiowski rejbak, pierogi po lubelsku... Wymieniać można...

Boski sernik mango na lato. Przepis od następczyni Magdy Gessler, czyli zwyciężczyni programu „MasterChef Junior” 7
Hela Kłobucka z Poznania zachwyciła jurorów programu „MasterChef Junior” umiejętnościami, kreatywnym połączeniem smaków i spokojem. Utalentowana kucharka ma...

Co można mrozić, a czego nie? Oto najważniejsze zasady mrożenia produktów
Zostało ci dużo jedzenia po imprezie? Nie wyrzucaj go! Jest wiele produktów, które można bezpiecznie zamrozić, a później zjeść w dowolnym momencie, bo wciąż...

Domowe bubble tea za jedyne 50 groszy. Bosacka proponuje przepis na modny napój za małe pieniądze
Bubble tea to prosty napój na bazie herbaty, syropu i przezroczystych kulek wykonanych z tapioki. W kawiarniach, w zależności od wybranych składników, napój...

Soda oczyszczona może zdziałać cuda. 12 sposobów na zastosowanie sody oczyszczonej, o których nie słyszałeś
\Soda oczyszczona doskonale sprawdza się do spulchniania ciast, gofrów czy racuchów. Jednak ma ona znacznie więcej zastosowań. Dodaj ją do gotującego się...

Co jeść i pić podczas upałów? Zimne czy gorące? Smakoterapia, czyli blogerka Iwona Zasuwa podpowiada
Iwona Zasuwa to popularna blogerka i autorka książek „Smakoterapia”, a także wokalistka, znana ze współpracy z Kayah. Poprzez gotowanie chce pokazywać, że...