Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Białostocka the White Bear Coffee buduje swoją sieć. Trzeci lokal otwarty i będą kolejne [zdjęcia]

Andrzej Matys
Andrzej Matys
The White Bear Coffee to sieć kawiarni serwująca kawę z segmentu speciality. W lipcu do dwóch białostockich lokali dołączył kolejny – tym razem w Giżycku. Obecnie trwają też przygotowania do następnych otwarć – w Ostrowie Wielkopolskim oraz w Suwałkach.

Ziarna sprowadzane z najlepszych plantacji świata. Własna, rzemieślnicza palarnia kawy. Autorskie przepisy, przelewowe metody parzenia. A do tego nowoczesny design, utrzymany w pastelowych kolorach, z charakterystyczną postacią miśka. Tym wyróżnia się sieć kawiarni the White Bear Coffee, która właśnie wystartowała z nową ofertą franczyzową. Pierwszy lokal partnerski otworzył się w Giżycku. Wkrótce to grono powiększy się o dwa kolejne.

– Sukces białostockich kawiarni pokazał nam, że w mniejszych miastach istnieje spora nisza. Ich mieszkańcy także kochają dobrą kawę i liczą na coś więcej niż tradycyjne menu. Nasza oferta jest wyjątkowa pod każdym względem. Nasi bariści nieustannie wymyślają własne receptury, zmieniające się wraz z porami roku. Napoje powstają na bazie najlepszych kaw, parzonych zarówno w ekspresach, jak i metodami przelewowymi. Dzięki temu dajemy gościom okazję do odkrywania nowych smaków i pokazujemy, że kawa ma różne oblicza – tłumaczy Marcin Zalewski, współwłaściciel sieci.

Potwierdza to Agnieszka Zacharewicz, właścicielka nowo otwartego lokalu w blisko 30-tysięcznym Giżycku.

Czytaj również: Białostocka palarnia kawy już przy Produkcyjnej. White Bear Coffee Roasters. Paczka kawy za kwiatek

– Giżycko to miasto turystyczne i brakowało w nim miejsca, które będzie służyło zarówno odwiedzającym nas z całej Polski gościom, jak i mieszkańcom poza sezonem. Koncept the White Bear Coffee świetnie odpowiada na tę potrzebę. Nasza kawiarnia spotkała się z bardzo ciepłym przyjęciem, zauważamy, że już buduje się wokół niej prężna społeczność stałych bywalców. Mamy nadzieję, że będzie ona tylko rosnąć – komentuje Agnieszka Zacharewicz.

Franczyzie the White Bear Coffee towarzyszy także druga nowo powstała marka – to the White Bear Ice Cream, czyli rzemieślnicze lody, produkowane z naturalnych składników. Mogą być one zarówno uzupełnieniem oferty kawiarni, jak i oddzielnym, sezonowym biznesem. W menu lodowych miśków oprócz ponadczasowych propozycji, jak śmietanka, truskawka czy pistacja, znajdziemy również smaki kawowe, stworzone specjalnie na potrzeby sieci.

W Białymstoku została otwarta pierwsza rzemieślnicza palarni...

Oferta kawiarni to ponadto herbaty, smoothies oraz desery. Nowością są np. gorące pączki z lodami w środku. Są też gofry, batony, drożdżówki czy ciasta, a także przekąski na słono, czyli kanapki.

– Kawiarnie the White Bear Coffee są przemyślane w każdym detalu, mają dopracowany model biznesowy, gotowe zaplecze marketingowe, system szkoleń oraz nowoczesną identyfikacją wizualną. Nasz cel? W ciągu kilku lat chcemy zostać wiodącą marką w kraju i otworzyć 50 kawiarni – podsumowuje Marcin Zalewski.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kto musi dopłacić do podatków?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Białostocka the White Bear Coffee buduje swoją sieć. Trzeci lokal otwarty i będą kolejne [zdjęcia] - Kurier Poranny

Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna