Podziel się swoim przepisem
Podziel się swoim przepisem
Umiesz przygotować regionalną potrawę? Pozwól, aby inni także mogli jej spróbować. Podziel się swoją wiedzą. Przyślij nam swój przepis, a zamieścimy go na naszym portalu.
Przepisy i pytania prosimy wysyłać na adres: [email protected].
Składniki: 2 kg kiszonej kapusty, 2 kg świeżego, chudego mięsa (łopatka lub szynka), suszone śliwki, suszone grzybki oraz przyprawy - liść laurowy, zielę angielskie, pieprz, sól może być przyprawa do bigosu.
Wykonanie: Kapustę (jeśli jest zbyt kwaśna opłukać i odcisnąć) wrzucić do brytfanki. Do tego dodać pokrojone w kostkę mięso i resztę składników. Uwaga - nie podlewać wodą. Brytfankę przykryć i wstawić na ok. półtorej godziny do piekarnika. Piec w temperaturze ok. 180 stopni C.
Autorka: Grażyna Herbaczewska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?