Ciasta, ciasteczka i inne słodkości

kat
Ważny był nie tylko smak i zapach, ale też sposób przygotowania ciast.
Ważny był nie tylko smak i zapach, ale też sposób przygotowania ciast.
Udostępnij:
Organizacja pracy, przygotowanie, pracochłonność, dekoracja i pomysłowość uczniów, a na końcu zapach i smak - pod takim kątem jury oceniało słodkości przygotowane przez uczniów Zespołu Szkół nr 6. W szkole rozstrzygnięty został konkurs Cukiernicy na Start.

Do rywalizacji przystąpiło dziewięć dwuosobowych zespołów. Uczniowie mogli puścić wodze fantazji. Warunek był jeden - ciasta musiały być na bazie biszkoptu. Największe uznanie jury zdobył tort "de Le France" Łukasza Balcera i Macieja Urbanowicza. Drugie miejsce, za "Czekoladową przyjemność", zdobyli Joanna Popowska i Paweł Kolenda. Na trzecim miejscu znaleźli się Sylwia Chorąży i Adrian Klesza i ich "Trociniak".

Oprócz miana najlepszych cukierników w szkole wszystkie nagrodzone zespoły otrzymały koszyki ze słodkościami. Natomiast zdobywcy pierwszego miejsca wezmą udział w trzydniowych praktykach w jednym z ełckich zakładów gastronomicznych.

Konkurs odbył się po raz pierwszy, ale wzbudził spore zainteresowanie wśród uczniów. Szkoła zapowiada kolejne edycje imprezy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Gazeta Współczesna
Dodaj ogłoszenie