Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ciasta, ciasteczka i inne słodkości

kat
Ważny był nie tylko smak i zapach, ale też sposób przygotowania ciast.
Ważny był nie tylko smak i zapach, ale też sposób przygotowania ciast.
Organizacja pracy, przygotowanie, pracochłonność, dekoracja i pomysłowość uczniów, a na końcu zapach i smak - pod takim kątem jury oceniało słodkości przygotowane przez uczniów Zespołu Szkół nr 6. W szkole rozstrzygnięty został konkurs Cukiernicy na Start.

Do rywalizacji przystąpiło dziewięć dwuosobowych zespołów. Uczniowie mogli puścić wodze fantazji. Warunek był jeden - ciasta musiały być na bazie biszkoptu. Największe uznanie jury zdobył tort "de Le France" Łukasza Balcera i Macieja Urbanowicza. Drugie miejsce, za "Czekoladową przyjemność", zdobyli Joanna Popowska i Paweł Kolenda. Na trzecim miejscu znaleźli się Sylwia Chorąży i Adrian Klesza i ich "Trociniak".

Oprócz miana najlepszych cukierników w szkole wszystkie nagrodzone zespoły otrzymały koszyki ze słodkościami. Natomiast zdobywcy pierwszego miejsca wezmą udział w trzydniowych praktykach w jednym z ełckich zakładów gastronomicznych.

Konkurs odbył się po raz pierwszy, ale wzbudził spore zainteresowanie wśród uczniów. Szkoła zapowiada kolejne edycje imprezy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna