Do rywalizacji przystąpiło dziewięć dwuosobowych zespołów. Uczniowie mogli puścić wodze fantazji. Warunek był jeden - ciasta musiały być na bazie biszkoptu. Największe uznanie jury zdobył tort "de Le France" Łukasza Balcera i Macieja Urbanowicza. Drugie miejsce, za "Czekoladową przyjemność", zdobyli Joanna Popowska i Paweł Kolenda. Na trzecim miejscu znaleźli się Sylwia Chorąży i Adrian Klesza i ich "Trociniak".
Oprócz miana najlepszych cukierników w szkole wszystkie nagrodzone zespoły otrzymały koszyki ze słodkościami. Natomiast zdobywcy pierwszego miejsca wezmą udział w trzydniowych praktykach w jednym z ełckich zakładów gastronomicznych.
Konkurs odbył się po raz pierwszy, ale wzbudził spore zainteresowanie wśród uczniów. Szkoła zapowiada kolejne edycje imprezy.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?