Do kuchennych zadań specjalnych

(agsa)
Udostępnij:
Olej rzepakowy Rapso - do uniwersalnego stosowania.

Do smażenia, gotowania, pieczenia, duszenia i sałatek. Jeden olej idealny do wszystkiego. Rapso - ekologiczny olej rzepakowy, nagrodzony Laurem Konsumenta w kategorii Odkrycie Roku 2011 to produkt, który po wypróbowaniu stanie się ulubionym pomocnikiem w kuchni.
Uniwersalność to niewątpliwa zaleta oleju Rapso. J
ego produkcja zaczyna się w ekologicznych i kontrolowanych gospodarstwach rolnych w Austrii. To właśnie tu odbywa się uprawa starannie wyselekcjonowanych gatunków rzepaku, wykorzystywanych do produkcji. Olej pozyskiwany jest na drodze delikatnego tłoczenia na ciepło bez ekstrakcji. Następnie jego uszlachetnianie następuje w naturalny, fizyczny sposób bez dodawania środków chemicznych. Zanim zielone, szklane butelki, chroniące zawartość przed światłem, zostaną napełnione, własności oleju są na bieżąco sprawdzane we własnym, nowoczesnym laboratorium zakładowym.

Olej Rapso składowany jest obok młyna olejowego w wąskich, wysokich zbiornikach ze stali nierdzewnej i butelkowany na miejscu. Dzięki temu niepotrzebne jest transportowanie oleju i od samego początku zapobiega się procesowi jego utleniania.

Pojemność: 0, 75 ml,
Cena brutto: 14, 99 zł

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Gazeta Współczesna
Dodaj ogłoszenie