- Od samego rana będziemy pracować na pełnych obrotach - mówi Marta Truskolawska z cukierni „U Lecha” w Łapach. - W nocy usmażyliśmy 27 tysięcy pączków. Wszystkie były formowane ręcznie i robione według naszej, autorskiej receptury.
Do wyboru w tej cukierni jest sześć rodzajów pączków: w cukrze pudrze, lukrze, czekoladzie, z adwokatem oraz wiedeński z kremem śmietankowym. Tłusty czwartek w kalendarzu chrześcijańskim jest ostatnim przed Wielkim Postem. Dziś można się objadać słodkościami.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?