Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ełk: Telepizza otworzyła nowy lokal. Zobacz, gdzie jest pizzeria

kat
sxc.hu
Ełk: Pikantna lub na słodko, z dużą ilością składników lub ta zupełnie prosta - ełczanie rozsmakowali się w pizzy. Dziś swój pierwszy dzień w naszym mieście świętuje Telepizza.

Telepizza:

ul. Pułaskiego 23/2

Telefony:
(0-87) 621-10-10

Godziny otwarcia:
niedziela - czwartek: 10.00 - 23.00
piątek - sobota: 10.00 - 24.00

Jedzenie na telefon: Minimum za 17 zł

- Będą standardowe promocje, jak i niespodzianki, które przygotowaliśmy z okazji otwarcia - powiedział nam współwłaściciel pizzerii. - Mamy nadzieję, że marka przyciągnie klientów. Serdecznie wszystkich zapraszamy.

Budynek, w którym dziś mieści się restauracja, od dłuższego czasu intrygował mieszkańców Ełku. Prace trwały dość długo i jeszcze kilka dni temu nie wiadomo było, co w tym miejscu powstanie. Jeszcze wczoraj kończyły się ostatnie przygotowania do wielkiego otwarcia.

- Słyszałam, że miało tam powstać biuro nieruchomości lub salon komórkowy, a nawet studio tatuażu - mówi ełczanka, Karolina. - Studiuję w Warszawie i tam często zaglądam do Telepizzy. To bardzo fajnie, że ta pizzeria w końcu pojawiła się w Ełku - dodaje.

Na takich właśnie klientów stawia na początku działalności stawia pizzeria. - Na początku liczymy na tych, którzy znają naszą markę, byli w naszych lokalach, próbowali naszą pizzę i ona im posmakowała - mówi jeden z właścicieli. - Ełczanie spróbują, jak smakuje dobra pizza.

Ełczanie pokochali pizzę już kilka lat temu. Włoski kulinarny produkt eksportowy nr 1 do naszego miasta wprowadziły pizzerie Roma i Da Fiori. I to właśnie one przez szereg lat były jedynymi lokalami, które oferowały wyłącznie ten przysmak ze słonecznej Italii. Od pewnego czasu tego typu restauracje zaczęły wyrastać jak grzyby po deszczu. Teraz trudno wyobrazić sobie lokal podający ciepłe posiłki, który w swoim menu nie miałby pizzy.

Niedawno też do Ełku zawitały pierwsze pizzerie sieciowe. Najpierw pojawił się Gruby Benek, później największa sieć pizzerii w Polsce, Da Grasso. Każda z nich stara się czymś innym przyciągnąć klientów. Da Grasso kusi sałatkami, skrzydełkami oraz włoskim produktem eksportowym nr 2 - lasagne.

Gruby Benek z kolei wychodzi naprzeciw wszystkim tym, których głód lub nieodparta ochota na pizzę łapie późno w nocy, bo lokal otwarty jest aż do 2. Jak przyznaje właściciel pizzerii Karol Nowakowski, na brak głodnych ełczan narzekać nie mogą. - W weekend musimy czasem wyganiać klientów - żartuje Karol Nowakowski.

Jak mawia stare przysłowie - apetyt rośnie w miarę jedzenia. Ełczanie już czekają na kolejne sieci fast foodów. Wśród najbardziej pożądanych pojawiają się McDonald's i KFC.

Chcesz wiedzieć więcej?
Zobacz co się wydarzyło w Ełku.Kliknij na mmelk.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna