Nie tylko zresztą ich. Po festiwalach kuchni włoskiej, festiwalu pierogów czy steków w Browarze Stary Rynek i Restauracji Monte Carlo trwa własnie Seafood Festival. Goście lokalu mogą wybrać potrawy ze specjalnego na tę okazję menu. Są w nim takie dania, jak: przystawka - krewetki w tempurze, sałatka z wodorostów, sezam, miso (34 zł); zupa - laksa z małżami i krewetkami, makaron ryżowy i pak choi (36 zł); danie główne - ośmiornica z ziemniakami, chorizo, szpinakiem i pomarańczami (52 zł). Jest także: żabnica (diabeł morski) z risotto, veloute z fenkuła i crunch z wędzoną papryką (46 zł) oraz burger z grillowanymi krewetkami, pieczonym ananasem, mango-jalapeno, roszponką z dodatkiem frytek z batata i mieszanką sałat (44 zł). Wczoraj miał miejsce w restauracji tzw. wieczór celebracyjny, gdy goście - przy muzyce - mogli się przyglądać, jak powstają te potrawy. - Chcemy przybliżyć mieszkańcom Białegostoku kuchnię śródziemnomorską w środku naszej polskiej zimy - zachęca do wizyty Radosław Sorko, Szef Kuchni restauracji Monte Carlo w Royal Hotel&Spa i browarze Stary Rynek w Białymstoku. Seafood Festival trwa jeszcze do niedzieli 20 stycznia włącznie.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!