Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Hary to dziś Harold. Kultowy pub w Białymstoku zyskał nowe życie (ZDJĘCIA)

Olga Goździewska-Marszałek
Olga Goździewska-Marszałek
Jak się zmienił Hary Pub?
Jak się zmienił Hary Pub? Wojciech Wojtkielewicz
Rok temu właściciel Harego przy ul. Warszawskiej zamknął pub motocyklowy. Znalazły się jednak osoby, które uratowały kultową miejscówkę i nadały jej nowy charakter. Zaglądamy do Harolda - co się zmieniło?

Harold Pub od wejścia robi wrażenie. W loftowym wnętrzu dominuje stal. Lokal został też całkowicie przearanżowany.

- Remont trwał kilka miesięcy. Staraliśmy się zadbać o detale. Szczególną uwagę poświęciliśmy aranżacji baru, który teraz jest centralnym punktem lokalu. Projekt od początku do końca jest naszego autorstwa – mówi Magdalena, współwłaścicielka pubu.

Dodaje, że Harold otworzył swoje drzwi w lutym, ale chwilę później został ponownie zamknięty przez wzgląd na epidemię koronawirusa. Dopiero w maju udało się na dobre przywitać gości. W sezonie letnim lokal zaprasza do zacisznego ogródka z huśtawkami oraz plenerową sceną.

Zobacz też:

Pizzeria Mąka i Magia to dziś "Crocante. Pizza. Mia"

Kuchenne Rewolucje w Zambrowie. Magda Gessler zmienia restau...

Chcieliśmy stworzyć miejsce, które będzie miłą alternatywą dla zatłoczonego i gwarnego centrum miasta. Stylowe, przytulne wnętrze, profesjonalni i otwarci barmani, wyszukane trunki i dobra muzyka – tłumaczy współwłaścicielka lokalu.

Pub oferuje przekrój lżejszych i mocniejszych trunków. Specjalnością lokalu są piwa rzemieślnicze i kraftowe, które barmani nalewają z kilkunastu kranów. Właściciele deklarują chęć współpracy z lokalnymi browarami, ale zamawiają też piwa z całej Polski i z zagranicy. Oprócz piw pub serwuje bogatą gamę nietuzinkowych koktajli - od klasycznych do tych najmodniejszych w sezonie.

- Na przełomie lipca i sierpnia organizujemy lokalny festiwal piwa, który ma na celu popularyzację piw kraftowych oraz zapoznanie gości z ofertą lokalnych browarów rzemieślniczych.

Zapraszamy również zespoły znane i mniej znane, najchętniej lokalne do współpracy. W ubiegłym tygodniu na scenie (wykonanej z ramy kontenera) wystąpiła grupa "Panem Pro Anima", grająca rockowe i metalowe utwory na instrumentach klasycznych. 4 lipca będzie koncert Cochise. Z kolei 17 lipca w Haroldzie wystąpi białostocki muzyk bluesowy Paweł "Szucher" Szuszkiewicz w duecie z Kasią Antosiewicz.

W planach jest otwarcie własnej kuchni.

- Tworzymy zaplecze gastronomiczne i planujemy serwowanie dobrych przekąsek inspirowanych kuchnią amerykańską i włoską – podsumowuje właścicielka.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna