W skrócie
Najlepszy skład lodów
Katarzyna Bosacka nie pierwszy raz prześwietla etykiety produktów spożywczych dostępnych w sklepach i wskazuje, które powinny cieszyć się szczególną uwagą. Do tej pory zajęła się między innymi majonezami i donutami Ekipy. Tym razem zainteresowała się sześcioma przykładami lodów waniliowych różnych firm, dostępnymi w popularnych dyskontach. Lody w swojej naturalnej wersji powinny być wykonane jedynie z:
- żółtek jajek,
- śmietanki,
- cukru,
- wybranego dodatku smakowego, np. ziaren wanilii.
Według Katarzyny Bosackiej dopuszczalnymi składnikami lodów są także:
- zamiast śmietanki - mleko,
- zamiast cukru - miód lub inna naturalna substancja słodząca.
Zaznaczyła też, że istnieje mnóstwo przepisów i metod przygotowania lodów. Można wybrać swój ulubiony.
Lody z dodatkami
- Niestety czasy loda na patyku za 30 groszy a nawet 2 zł minęły (chyba bezpowrotnie). Ale cieszmy się tym, co mamy. A mamy całe morze różnych smaków lodów, kształtów i... składów - napisała Katarzyna Bosacka w poście na Instagramie.