Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W polskiej historii rosół gotowano na różnej zwierzynie, w...
fot. pixabay.com/kalhh

Jak zrobić prawdziwy wiejski rosół? Na kurze czy bażancie zachwyci smakiem. Tych błędów nie popełniaj przy gotowaniu. Oto przepisy gospodyń

Rosół kiedyś

W polskiej historii rosół gotowano na różnej zwierzynie, w zależności od epoki zmieniały się też przyprawy. Bywało, że na stołach lądowała waza z wywarem na bazie kuropatw, gołębi lub dziczyzny, doprawiona grzankami lub cytrusami. Na początku XX wieku stawiano na mięsa wołowe, dziś miesza się je z drobiowym lub całkowicie wybiera ptactwo.

Zobacz również

Nie żyje Tadeusz Władyko - dziennikarz, działacz sportowy i spiker żużlowy

NOWE
Nie żyje Tadeusz Władyko - dziennikarz, działacz sportowy i spiker żużlowy

Działacze związku kajakowego i PKOl oburzeni dziwnymi kwalifikacjami olimpijskimi

Działacze związku kajakowego i PKOl oburzeni dziwnymi kwalifikacjami olimpijskimi

Polecamy

Lot do Grecji za 65 zł? Takie okazje nie zdarzają się często!

Lot do Grecji za 65 zł? Takie okazje nie zdarzają się często!

Kolejny lek wycofany z aptek. Jego użycie stwarza zagrożenie dla pacjentów!

Kolejny lek wycofany z aptek. Jego użycie stwarza zagrożenie dla pacjentów!

Xavi pozwał dziennikarza, który zarzucił mu wysyłanie „nieprzyzwoitych wiadomości”

Xavi pozwał dziennikarza, który zarzucił mu wysyłanie „nieprzyzwoitych wiadomości”