Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kasza gryczana z grzybami

(pb)
Kasza gryczana może być niezłą alternatywą dla ziemniaków
Kasza gryczana może być niezłą alternatywą dla ziemniaków
Rzecz prosta, acz zaskakująco smakowita. Potrawa wywodzi się z ludowej kuchni rosyjskiej. Jako że w lasach grzybów w bród, nie powinno być problemu z jej przyrządzeniem.

Składniki: 100 g kaszy gryczanej, 150 g masła, trzy cebule, 300 g grzybów (najlepiej borowików lub kurek, ale mogą też być pieczarki), sól, pieprz.

Wykonanie: Kaszę ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, dodać 50 g masła. Cebule obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na 50 g masła. Grzyby pokroić, podsmażyć na pozostałych 50 g masła, odparować nieco sok. Cebulę i grzyby dodać do kaszy, doprawić solą i pieprzem. Podawać z kefirem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna