Składniki: 100 g kaszy gryczanej, 150 g masła, trzy cebule, 300 g grzybów (najlepiej borowików lub kurek, ale mogą też być pieczarki), sól, pieprz.
Wykonanie: Kaszę ugotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, dodać 50 g masła. Cebule obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na 50 g masła. Grzyby pokroić, podsmażyć na pozostałych 50 g masła, odparować nieco sok. Cebulę i grzyby dodać do kaszy, doprawić solą i pieprzem. Podawać z kefirem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?