Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kevin Aiston przygotował ziemniaczane pyszności

kat
Dziesiątki ełczan tłoczyły się przy stole, na którym wspierany przez dwóch kucharzy gotował Kevin Aiston.
Dziesiątki ełczan tłoczyły się przy stole, na którym wspierany przez dwóch kucharzy gotował Kevin Aiston.
Zapiekanka, babka z żeberkami, bliny z kurkami, kartacze czy kopytka w sosie pomidorowym - okazuje się, że pospolite ziemniaki można przyrządzić na dziesiątki sposobów.

Mogliśmy przekonać się o tym w niedzielę w Centrum Edukacji Ekologicznej podczas Fiesty Kartofella.

Impreza oraz fantastyczna, niedzielna aura przyciągnęła na ul. Parkową tłumy ełczan. Kulinarne wydarzenie w Ełku to oczywiście także gwiazdy. Tym razem gotował z nami Kevin Aiston znany z programu "Europa da się lubić". Otoczony przez ełczan przygotował m.in. zapiekankę z mozzarellą oraz łódeczki z ziemniaków.
Gdy gwiazda dawała popis swoich kulinarnych umiejętności, ziemniaczane smakowitości ugotowane przez ełczan oceniało jury. Nie był to prosty wybór, bo w kategoriach "na słono" i "na słodko" wzięło udział po 8 dań. Wśród nich znalazły się kartacze, faszerowane ziemniaczki, babka ziemniaczana z żeberkami, czy bliny z sosem kurkowym.

W niedzielę dorośli poznawali przepisy na dania z ziemniaków, z najmłodsi bawili się w dmuchanych placach zabaw lub przyglądali się rybom w budynku CEE.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna