W środę odbył się finał konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów. Wzięło w nim udział ok. 100 wystawców z całego województwa podlaskiego. Ich produkty walczyły w kilku kategoriach, m.in. napoje regionalne czy produkty pochodzenia roślinnego, np. wyroby cukiernicze.
W tej ostatniej postanowiła się sprawdzić Irena Niegierewicz z Kleszczel, która upiekła murzynek z rabarbarem.
- To miękkie, wilgotne ciasto. Im dłużej leży, tym jest lepsze, a rabarbar nadaje mu ciekawy posmak - opowiada. - Takie konkursy to dobre miejsce do wymiany doświadczeń.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?