- Nie zabraknie też potraw bardziej wykwintnych, z których wymienić warto carpaccio z polędwicy wołowej, zupę z owoców morza czy polędwicę w śmietanowym sosie z zielonym pieprzem - mówi Jolanta Ruszczyk, która prowadzi restaurację wraz z mężem.
W nowej restauracji można też spróbować klasycznych, włoskich deserów: tiramisu i panna cotta. Potrawy wymagające pieczenia, przygotowywane są w piecu opalanym drewnem. Na pizzę trzeba więc poczekać kilkanaście minut, ale dzięki takiej metodzie przygotowywania ciasto jest aromatyczne i chrupiące.
Poza prowadzeniem działalności gastronomicznej, firma jest zaangażowana w krzewienie wiedzy na temat włoskiej kultury. W jej lokalach organizowane są włoskie festiwale, degustacje, sieć wydaje również periodyk Włoskie Inspiracje dystrybuowany nieodpłatnie w restauracjach, w całości poświęcony Włoszech.
- W najbliższym czasie obchodzić będziemy Międzynarodowy Dzień Makaronu, a już w listopadzie zaprosimy łomżyńskich gości na Novello - święto młodego, włoskiego wina. - informuje Izabella Borowska, dyrektor ds. rozwoju sieci Presto.
Łomżyńskie Presto jest dziewiątym lokalem należącym do ogólnopolskiej sieci Presto Pizzeria-Trattoria, która działa na rynku od 1998 roku.
Łomża: Chcesz przeczytać więcej informacji o tym mieście? Znajdziesz je na naszej podstronie Kliknij i czytaj
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?