Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Łosoś pod pierzynką ze szpinaku

(hel)
Gdańscy kucharze gotowali na oczach gości zaproszonych na wczorajszą degustację
Gdańscy kucharze gotowali na oczach gości zaproszonych na wczorajszą degustację
Jak należy przygotować danie regionalne, jak zrobić smaczną przystawkę z ryby i jak nakryć stół? Taką m.in. wiedzą dzielili się wczoraj członkowie Stowarzyszenia Kucharzy w Gdańsku ze swoimi kolegami po fachu z augustowskiego Domu Nauczyciela.

Pokazom towarzyszyła degustacja. Każdy mógł przyjść i spróbować przyrządzonej przez kucharzy potrawy.

- Chcemy przygotować się do nowego sezonu turystycznego - mówi Andrzej Gryguć, dyrektor Domu Nauczyciela. - Zaproponować turystom, obok dotychczas serwowanych dań, różne nowości. Liczymy też na to, że przy okazji wiele rzeczy udoskonalimy.

Dyrekcja DN poprosiła więc mistrzów kuchni, aby pokazali nie tylko, jak przyrządzić konkretne danie, ale też jak je udekorować, zrobić drinka, czy apetycznie wyglądającą przekąskę.

- Uczymy się, bo chcemy być wizytówką miasta - dodaje dyr. Gryguć. - Poza tym, w tym roku spodziewamy się więcej gości niż do tej pory. Chociażby z tego powodu, że wyremontowaliśmy salę konferencyjną, którą będziemy udostępniali wszystkim zainteresowanym np. szkoleniami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna