Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Magda Gessler. Kuchenne rewolucje. Indyjska kuchnia zamieniła się w restaurację

(uu)
Magda Gessler. Kuchenne rewolucje.
Magda Gessler. Kuchenne rewolucje. Magda Gessler. Kuchenne rewolucje
Z baru, gdzie jadło się na plastikowych naczyniach, zrobiła restaurację.

W ostatnim odcinku Kuchennych Rewolucji Magda Gessler odwiedziła lokal pod nazwą "Indian Ocean" w Poznaniu. Prowadzi go małżeństwo - Marta, właścicielka oraz Nick, Hindus, który jest szefem kuchni.

Pierwszym szokiem restauratorki, która odwiedziła to miejsce była malutka przestrzeń ni to baru ni to restauracji. O wiele większym jednak było to, że jedzenie i picie dostała na plastikowych, jednorazowych naczyniach. Skrytykowała też jedzenie za to, że porcje były małe, a kurczak pływał w sosie pomidorowym. Stwierdziła też, że podawany ryż był stęchły. Krytyką Gessler oburzony był Nick, szef kuchni. Stwierdził: - Nie jest hinduską, nic nie wie o naszym pierd... jedzeniu.

Gessler stwierdziła jednak, że główna wina leży po stronie jego żony, która bojąc się, że mieszkańcy Poznania nie zaakceptują hinduskiej kuchni, za bardzo stara się, by była ona podobna do polskiej.

Kolejnego dnia Rewolucji kazała polskim dwóm pomocnikom kuchennym nauczyć się robić curry. Małżeństwo zaś zabrała do innej indyjskiej restauracji, by tam pomóc im się zrelaksować i porozmawiać o problemach. Po powrocie kazała im młotem rozbić jedną ze ścian. Miał to być pomysł na rozładowanie negatywnych emocji oraz na powiększenie maleńkiej sali.

Na rewolucyjną kolację zaproponowała hinduskie prawdziwe jedzenie. Podczas jego przygotowywania sama uczyła się tej kuchni od Nicka. W restauracji pojawiła się fototapeta z krajobrazem z Indii oraz ciepłe kolory. Plastikowe naczynia wyparła ceramika.

Goście, którzy pojawili się na kolacji, docenili jedzenie i atmosferę. To, że przypomina Indie, mówili nawet Hindusi, którzy zostali zaproszeni do lokalu.

6 tygodni później Magda Gessler odwiedziła "Indian Ocean". Pochwaliła miejsce za klimat i jedzenie, ale dodała, że to ostatnie mogłoby być lepsze. Chodziło o sztuczne przyprawy dodawane do potraw.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna