Gouda i Edam to sery holenderskie, podpuszczkowe. Pierwszy z nich ceniony jest za swój łagodny i wytrawny smak. Jest uniwersalny w zastosowaniu, uwielbiany przez dzieci.
Ser Edam ma zwartą strukturę (nie ma dziur) oraz lekko kwaskowaty smak. Jego receptura ma polskie pochodzenie, niemniej inspiracją do jej stworzenia był klasyczny ser holenderski Edammer.
Praktyczny mechanizm pozwala na wielokrotne zamykanie i otwierania opakowania sera, bez utraty jego świeżości. Dzięki optymalnej wadze 100 gramów sery Gouda i Edam są wygodnym rozwiązaniem dla każdej rodziny oraz znakomitym produktem typu „on-the-go”.
Pensja minimalna 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?