Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Najlepsze miody prosto z mazurskich pasiek

him
M. Hirsztritt
Stoiska z miodami z różnych zakątków Mazur i Warmii, potrawami regionalnymi i rękodziełem stanęły w sobotę w ogrodzie Centrum Edukacji Ekologicznej.

Regionalne Święto Miodu to ostatnia w tym roku impreza kulinarna w Ełku. Do konkursu na najlepszy miód rzepakowy, lipowy, gryczany, odmianowy i wielokwiatowy stanęło ponad 40 pszczelarzy.

Jury oceniało także wypieki mieszkańców. Najlepsze ciasto - mrowisko z miodem i żurawiną przygotował Sławomir Waraksa.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna