Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie...
fot. unsplash.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Jabłka

Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie przygotować napar. Wyschnięte skórki zanurz we wrzącej wodzie, odstaw na 5 minut, przefiltruj. Możesz wypić od razu lub wykorzystać do gotowania, wzbogacając potrawę o jabłkowy aromat.

Skórki jabłek są bogate w błonnik, dlatego są idealnym składnikiem smoothie. Można dodać mrożone skórki, aby podkręcić smak.

Zobacz również

Miliardy dla Ukrainy blisko. Przełom w USA

Miliardy dla Ukrainy blisko. Przełom w USA

Nowa fala zachorowań. Uwaga na epidemię!

Nowa fala zachorowań. Uwaga na epidemię!

Polecamy

Kolejni mieszkańcy regionu padli ofiarą oszustów metodą "na blik" i kryptowaluty

Kolejni mieszkańcy regionu padli ofiarą oszustów metodą "na blik" i kryptowaluty

Ta sałatka to bomba witaminowa. Zjesz ją szybciej niż zrobisz

Ta sałatka to bomba witaminowa. Zjesz ją szybciej niż zrobisz

Sapiński: Trzeba wrócić do zerowej stawki VAT na produkty mleczarskie

Sapiński: Trzeba wrócić do zerowej stawki VAT na produkty mleczarskie