Celiakia to nietolerancja glutenu, który znajduje się w zbożach. Chorzy nie mogą więc spożywać żadnych produktów zbożowych, w tym chcleba żytniego i pszennego. Dieta jest jedyną możliwością zatrzymania choroby, bo wyleczyć się jej nie da.
Jak objawia się celiakia, co można podawać do jedzenia cierpiącym na nią osobom?
O tym piszemy w sobotę w "Weekendzie z rodziną" w papierowym wydaniu "Głosu".
Publikujemy też rozmowę z psychologiem Michałem Waligórskim, który wyjasnia
nam, co to jest Zespół Aspergera. To jedna z lżejszych form autyzmu. Dzieci nim dotknięte mają problemy w komunikowaniu się z otoczeniem, ale mimo to rozwijają się normalnie.
Więcej o tym w sobotę w "Weekendzie z rodziną", w papierowym wydaniu "Głosu".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?