Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Od pizzy po dania wykwintne - każdy znajdzie tu coś dla siebie

Redakcja
Mariusz Ciruk, główny kucharz białostockiego Da Grasso kocha gotować, robi to z pasją.
Mariusz Ciruk, główny kucharz białostockiego Da Grasso kocha gotować, robi to z pasją.
Restauracja wyróżnia się na rynku rozbudowanym menu oraz przytulnym, a zarazem nowoczesnym wystrojem.

Kucharz poleca: Sola na szpinaku z serem gorgonzola

Jest to danie średniej trudności. Każdy może pokusić się o spróbowanie swoich sił w kuchni, zaczynając od tej pozycji. Filet z soli doprawiamy do smaku, obtaczamy w mące i smażymy na małym ogniu. W tym czasie siekamy świeży szpinak i dusimy na maśle z odrobiną oliwy i czosnkiem (krojonym w cienkie plasterki albo świeżo wyciśniętym). Alternatywą może być mrożony szpinak, warto aby był w formie liści. Doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dolewamy niewielką ilość białego wina, a po kilku minutach zdejmujemy z ognia. Na usmażoną solę układamy cienkie plasterki sera gorgonzola, polecam niebieski ser pleśniowy z regionu Lombardia. Po delikatnym rozpuszczeniu się gorgonzoli układamy kawałki ryby na przygotowanym szpinaku. Proponuję podawać z ryżem i warzywami przygotowanymi na parze.

Mamy 75 różnych rodzajów pizzy, a oprócz tego menu zawiera ponad 50 różnego rodzaju dań - mówi Aneta Bujak, współwłaścicielka białostockiej restauracji Da Grasso przy ul. Pięknej. - Są to przystawki, zupy, dania rybne, mięsne, makarony, sałaty, desery.

Dodaje, że restauracja m.in. wyróżnia się na rynku tym, że wybór dań jest ogromny. W Da Grasso znajdziemy i dania proste, i wymyślne, np. polędwica z pesto, z szynką dojrzewającą i wiśniami. Dlatego białostocką restaurację upodobali sobie klienci w różnym wieku: młodzież, osoby starsze i całe rodziny. Możemy tutaj spotkać zarówno studentów jaki i przedstawicieli okolicznych firm i urzędów - bo każdy znajdzie coś dla siebie.

- W niewielu białostockich lokalach w menu można znaleźć dorsza czy solę, a w dodatku w przystępnych cenach - tłumaczy Aneta Bujak.

Ważne jest nie tylko to co się je, ale gdzie. Restauracja Da Grasso wyróżnia się wystrojem. Wnętrze jest nowoczesne, a zarazem niekrępujące i przytulne. Lokal oferuje również dowóz dań na telefon.

Da Grasso to tzw. lokal sieciowy - marka ogólnokrajowa. Skupia 220 pizzerii zlokalizowanych w 114 miastach w całym kraju oraz kilkanaście restauracji. Białostockie Da Grasso powstało jako czwarta restauracja tej marki w kraju (po Łodzi, Katowicach, Warszawie). Jak zauważa Aneta Bujak plusem prowadzenia restauracji sieciowej jest to, że we wszystkich lokalach obowiązują te same standardy: obsługi, produkcji, składników, surowca.

- Widać to już na etapie robienia zakupów - dodaje. - My nie możemy kupować produktów gdziekolwiek. Mamy dostawców związanych umowami centralnymi. Większość produktów pochodzi od dużych, znanych, solidnych firm.

Jak tłumaczy, produkty te są ologowane, przygotowane specjalnie dla Da Grasso.

Wypromuj swój lokal

O szczegóły pytaj Monikę Poskrobko, specjalistę ds. produktu SweetDeal
- tel. 512 213 890
- [email protected]

Oferty gastronomiczne w dobrej cenie znajdziesz na sweetdeal.pl/bialystok

Słodkie okazje z wysokimi rabatami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna