Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Odrobina lata z piekarnika

(pb)
Pieczona papryka ma niezapomniany smak
Pieczona papryka ma niezapomniany smak
Co prawda najlepsza papryka to ta wyhodowana latem i wczesną jesienią, to jednak i teraz warto pokusić się o przypomnienie sobie jej soczystego smaku. Proponowane przez nas danie stworzyć bez problemu mogą osoby, które potrafią jedynie zagotować wodę.

Składniki: Papryka czerwona (co najmniej po jednej na osobę), odpowiednia liczba średnich pomidorów, opakowanie sera feta, oliwa z oliwek, czosnek.

Wykonanie: Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, usunąć szypułki. Czosnek posiekać. Usunąć gniazda nasienne z papryk, podzielić je na połówki. Do każdej połówki włożyć kilka ćwiartek pomidorów (tak, żeby było jeszcze trochę luzu), posypać czosnkiem, wlać łyżkę oliwy, obłożyć pokruszoną fetą. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Papryki piec przez około godzinę, aż będzie zrumieniona przy brzegach.

Znacie ciekawe przepisy? Nadeślijcie je do nas! Najciekawsze zamieścimy w naszym serwisie i nagrodzimy upominkami firmowymi. Zapraszamy też do dyskusji na forum. Czekamy pod adresem [email protected].

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna