Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Podlaskie firmy. Ważne półroczne białostockiej KOKU Sushi, czyli nagrody, nowe pomysły i nowe restauracje

Opr. Andrzej Matys
mat. prasowe/KOKU Sushi
Sieć KOKU Sushi zamknęła pierwsze półroczne 2022 roku sześcioma nowymi restauracjami. - To dla nas bardzo dobry wynik, biorąc pod uwagę obecną sytuację na rynku. Nasza marka rosła podczas pandemii i rozwija się dalej, choć warunki ku temu nie sprzyjały - podkreśla Urszula Olechno, współwłaścicielka sieci.

Kolejne punkty KOKU Sushi pojawiły się w Warszawie, Krakowie, Chojnie, Suwałkach, Pruszkowie oraz w Białymstoku. W stolicy Podlasia to już czwarty lokal własny pod szyldem sieci, i jako pierwszy w Polsce działający w modelu kuchni centralnej.

Kuchnia centralna to jest to

– Kuchnia centralna wyposażona jest w najnowocześniejszy sprzęt do robienia sushi. To maszyny do gotowania, studzenia i zaprawiania ryżu, układania go na arkuszach nori, urządzenia do krojenia rolek. Dzięki temu rozwiązaniu jesteśmy w stanie zaopatrzyć pozostałe punkty w mieście, znacznie usprawnić proces gotowania i zwiększyć moce przerobowe kucharzy. A tym samym sprawnie obsłużyć większą liczbę zamówień – tłumaczy Urszula Olechno.

Czytaj również:

W lutym w Białymstoku odbyła się oficjalna prezentacja kuchni centralnej dla wszystkich zainteresowanych franczyzobiorców: – To korzystne rozwiązanie dla właścicieli prowadzących więcej niż jedną restaurację w mieście. Pozwala redukować koszty, a także mniejszymi nakładami pracy przygotowywać cateringi, imprezy okolicznościowe, noce sushi czy lunch bufet – przekonuje współwłaścicielka KOKU Sushi.

KOKU nie marnuje!

KOKU Sushi w mijającym półroczu postawiło nie tylko na usprawnienie procesów. Sieć kontynuuje także swoją ekologiczną ewolucję. Po wymianie opakowań na przyjazne dla środowiska wersje, przyszła pora na ograniczenie marnowania żywności. Stąd pomysł na akcję “KOKU nie marnuje”, w ramach której klienci mogą zamawiać specjalne boxy sushi w promocyjnej cenie.

Czytaj również:

– Każdy box składa się z pełnowartościowych kawałków sushi i przekąsek z lunch bufetu, funkcjonującego w niektórych restauracjach w ciągu dnia. Oferta lunchowa kończy się o godzinie 16, dlatego kwadrans później nasi goście mogą “upolować” swój zestaw sushi. Dzięki temu nie wyrzucamy dobrego jedzenia i zagospodarowujemy nadwyżki, jakie powstają zwykle w ciągu dnia – mówi Urszula Olechno.

KOKU Sushi z nagrodą Restaurant Week

KOKU Sushi ma też na koncie ważne, branżowe wyróżnienie. Białostocka restauracja na Antoniuku zdobyła pierwsze miejsce w Plebiscycie Restaurant Week, a także tytuły za: Najlepszy deser i Najlepszy debiut.

Czytaj również:

– To efekt świetnej pracy naszego zespołu. Jesteśmy dumni z ich zaangażowania, kreatywności i konsekwencji w dążeniu do celu. Mamy nadzieję, że ten sukces stanie się inspiracją dla naszych franczyzobiorców i w przyszłym roku w czołówce Plebiscytu znajdą się także inne miasta z restauracjami pod szyldem KOKU Sushi – podsumowuje Urszula Olechno.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kto musi dopłacić do podatków?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Podlaskie firmy. Ważne półroczne białostockiej KOKU Sushi, czyli nagrody, nowe pomysły i nowe restauracje - Kurier Poranny

Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna