PRZEPIS NA FAWORKI. Jak zrobić pyszne faworki i pączki? 8 lutego 2018 [PRZEPIS NA FAWORKI, PĄCZKI W TŁUSTY CZWARTEK]
Przepis na faworki Magdy Gessler. Nie wszyscy w tłusty czwartek zajadają się pączkami. Dla tych, którzy wolą chrupiące faworki (chrusty czy chruściki), mamy przepis na faworki według Magdy Gessler. Przepis na faworki nie jest skomplikowany. Faworki z tego przepisu wychodzą lekkie, kruche, delikatne - niebo w gębie.
Faworki Magdy Gessler. Przepis na faworki nie tylko na tłusty czwartek [SPRAWDZONY PRZEPIS NA FAWORKI - 7.02.2018]
PRZEPIS NA FAWORKI. Jak zrobić pyszne faworki i pączki? 8 lutego 2018 [PRZEPIS NA FAWORKI, PĄCZKI W TŁUSTY CZWARTEK]
JAK ZROBIĆ PĄCZKI: TŁUSTY CZWARTEK 2018. Kiedy jest tłusty czwartek? [TRADYCJA, JAK ZROBIĆ PĄCZKI, FAWORKI, PRZEPISY NA PĄCZKI]
PRZEPIS NA FAWORKI MAGDY GESSLER - TŁUSTY CZWARTEK 208
PRZEPIS NA FAWORKI. Jak zrobić pyszne faworki i pączki? 8 lutego 2018 [PRZEPIS NA FAWORKI, PĄCZKI W TŁUSTY CZWARTEK]
Zobacz: Tłusty czwartek 2018. Kiedy wypada? Przepisy na pączki w 5 minut, faworki. Ile kalorii ma pączek?
Kruche, lekkie, delikatne, dosłownie rozpływające się w ustach. Takie mają być idealne faworki. I takie są faworki Magdy Gessler.
Faworki Magdy Gessler. Przepis na faworki nie tylko na tłusty czwartek [SPRAWDZONY PRZEPIS NA FAWORKI - 7.02.2018]
PRZEPIS NA FAWORKI. Jak zrobić pyszne faworki i pączki? 8 lutego 2018 [PRZEPIS NA FAWORKI, PĄCZKI W TŁUSTY CZWARTEK]
Przedstawiamy przepis na faworki Magdy Gessler. Idealny przepis na tłusty czwartek - i nie tylko! FAWORKI MADY GESSLER - PRZEPIS
Składniki na faworki Magdy Gessler
mąka pszenna 600 g
smalec 2 łyżki
żółtka 15
cukier 200 g
śmietana 6 łyżek
spirytus 2 łyżki
arak 1 łyżka
smalec do smażenia 500 g
cukier puder 100 g
wanilia
PRZEPIS NA FAWORKI. Jak zrobić pyszne faworki i pączki? 8 lutego 2018 [PRZEPIS NA FAWORKI, PĄCZKI W TŁUSTY CZWARTEK]
Faworki Magdy Gessler. Przepis na faworki nie tylko na tłusty czwartek [SPRAWDZONY PRZEPIS NA FAWORKI - 7.02.2018]
Wykonanie
Smalec ucierać aż nabierze konsystencji śmietany. Wbić 15 żółtek, dodać cukier, alkohole, śmietanę i mąkę. Wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Następnie rozwałkować ciasto na faworki bardzo cienko, oszczędnie podsypując mąką. Pokroić na paski szerokości 3 cm i długości 15 cm. Naciąć wzdłuż w środku. Przewinąć. Rozgrzać smalec do smażenia w szerokim rondlu. Aby sprawdzić, czy tłuszcz ma odpowiednia temperaturę, wrzucić kawałek ciasta – jeśli natychmiast wypłynie, faworki można smażyć. Faworki smażyć partiami na złoty kolor, przewracając raz szpikulcem. Osączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem z wanilią.
Tłusty Czwartek. Jak zrobić pyszne pączki?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?