Ryba po grecku

Redakcja
Udostępnij:
Rybę panierować w mące i smażyć na jasnozłoty kolor. Do rondla wlać pół szklanki oliwy, dodać 3 pokrojone w plastry cebule, smażyć na jasnozłoty kolor.

Wlać 2-3 łyżki wywaru jarzynowego (może być też bulion), dodać 5 obranych ze skórki pomidorów, jedną pokrojoną w plasterki marchew i dusić, aż jarzyny będą miękkie. Następnie należy włożyć osączone, usmażone kawałki ryby, doprawić solą, papryką i pieprzem do smaku. Dusić na małym ogniu 10 - 15 minut. Potrawa powinny być podawana na zimno jako przystawka.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze 4

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

T
Tzatzik
Z tego przepisu rybka też całkiem smaczna jest - ryba po grecku. Polecam
j
jasiek
każden sposób jest dobry, ja smaże najpierw ryby w "otoczce" z mąki, potem zalewam tzw. sosem pomidorowym (przecie pomidorowy, smietana, cebula podsmażana na oleju, przyprawy) i tak ryba zalana wyleguje się minimum 24 godziny, paluchy lizać
M
Margaretka
No ja też mam mieszane uczucia, przepis bardziej taki oszczędny.
Ja znam ze smażeniem ryby, oddzielnym duszeniem warzywek a potem fuzja!
d
dzidka
Ja nie wiem, ale ten przepis zupełnie nie przypomina mi przepisu na ,,rybę po grecku".Z całym szacunkiem
dla autora tego wynalazku, ale to jakaś LURA!
Przejdź na stronę główną Gazeta Współczesna
Dodaj ogłoszenie