Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ryba po grecku

Redakcja
Rybę panierować w mące i smażyć na jasnozłoty kolor. Do rondla wlać pół szklanki oliwy, dodać 3 pokrojone w plastry cebule, smażyć na jasnozłoty kolor.

Wlać 2-3 łyżki wywaru jarzynowego (może być też bulion), dodać 5 obranych ze skórki pomidorów, jedną pokrojoną w plasterki marchew i dusić, aż jarzyny będą miękkie. Następnie należy włożyć osączone, usmażone kawałki ryby, doprawić solą, papryką i pieprzem do smaku. Dusić na małym ogniu 10 - 15 minut. Potrawa powinny być podawana na zimno jako przystawka.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna