Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie...
fot. unsplash.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Jabłka

Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie przygotować napar. Wyschnięte skórki zanurz we wrzącej wodzie, odstaw na 5 minut, przefiltruj. Możesz wypić od razu lub wykorzystać do gotowania, wzbogacając potrawę o jabłkowy aromat.

Skórki jabłek są bogate w błonnik, dlatego są idealnym składnikiem smoothie. Można dodać mrożone skórki, aby podkręcić smak.

Zobacz również

ORLEN Wisła nie dała rady PSG. Kamil Syprzak znów zagrał w Płocku

ORLEN Wisła nie dała rady PSG. Kamil Syprzak znów zagrał w Płocku

Zakopane. Pożar w Dolinie Chochołowskiej. Bohaterska postawa kobiety

Zakopane. Pożar w Dolinie Chochołowskiej. Bohaterska postawa kobiety

Polecamy

Co się dzieje z siecią Play i bankiem Santander? Awaria w tym samym czasie

Co się dzieje z siecią Play i bankiem Santander? Awaria w tym samym czasie

Pożar i ewakuacja. Czujka czadu uratowała mieszkańców budynku. Zobacz zdjęcia

Pożar i ewakuacja. Czujka czadu uratowała mieszkańców budynku. Zobacz zdjęcia

Najpiękniejsze jajka do święconki. Barwienie jajek w cebuli to hit na Wielkanoc 2024!

Najpiękniejsze jajka do święconki. Barwienie jajek w cebuli to hit na Wielkanoc 2024!