Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Soczysty indyk z grilla. Sekretem smaku jest wyśmienita marynata. Przepis na danie z grilla, którym zaskoczysz swoich gości

Delikatny indyk z grilla. Krok 1

Przygotuj marynatę do mięsa: wymieszaj w miseczce oliwę, miód, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, chili, tymianek, zioła prowansalskie i szczyptę soli. Pokrój mięso z indyka na małe filety, możesz je delikatnie roztłuc tłuczkiem, by miały jednakową grubość. Posmaruj każdy kawałek marynatą i odstaw całość na ok. 1,5 godziny.

Zobacz również

Projekt Warszawa wygrał z Asseco Resovią i jest bliżej brązowego medalu [ZDJĘCIA]

Projekt Warszawa wygrał z Asseco Resovią i jest bliżej brązowego medalu [ZDJĘCIA]

Znany bankier nie trafi do aresztu. Sąd nie uwzględnił zażalenia prokuratury

Znany bankier nie trafi do aresztu. Sąd nie uwzględnił zażalenia prokuratury

Polecamy

Dziś pierwszy mecz finałowy PlusLigi siatkarzy. Szykują się wielkie emocje!

Dziś pierwszy mecz finałowy PlusLigi siatkarzy. Szykują się wielkie emocje!

Lepiej spać w majtkach czy bez? Ekspertka rozwiewa wątpliwości

Lepiej spać w majtkach czy bez? Ekspertka rozwiewa wątpliwości

Czy musisz obierać szparagi? Tak najłatwiej pozbędziesz się twardych końcówek

Czy musisz obierać szparagi? Tak najłatwiej pozbędziesz się twardych końcówek