- godz. 10– 10.10 – Otwarcie szkolenia – Bogusław Roguś, prezes zarządu Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego,
- godz. 10.10 – 10.50 – Weterynaryjna diagnostyka i profilaktyka w stadzie bydła mięsnego. Podstawowe zasady współpracy z lekarzem weterynarii opiekującym się stadem –
lek. wet. Andrzej Wiszowaty,
- godz. 10.50 – 11.35 – Czym kierować się przy wyborze buhaja w stadzie mięsnym – dr Marcin Gołębiewski, SGGW w Warszawie,
- godz. 11.35 – 12.20 – Ekonomiczne aspekty hodowli bydła mięsnego – dr Marek Balcerak, SGGW w Warszawie,
- godz. 12.20 – 12.40 – Przerwa kawowa,
- godz. 12.40 – 12.55 – Prezentacja firmy Sowul & Sowul Sp. z o.o. – Przemysław Sowul, prezes zarządu,
- godz. 12.55 – 13.10 – Prezentacja firmy POMELAC Sp. z o.o.,
- 13.10 – 13.25 – Prezentacja firmy „EKODARPOL” Zbigniew Zubala – Radosław Decewicz,
- godz. 13.25 – 13.55 – Możliwość wsparcia hodowli bydła mięsnego z PROW 2014 – 2020 – Tomasz Szeweluk, kierownik Biura Wsparcia Inwestycyjnego Podlaskiego OR ARiMR w Białymstoku,
- godz. 13.55 – 14.10 – Prezentacja – Bank BGŻ BNP Paribas S.A.,
- godz. 14.10 – 14.20 – Prezentacja firmy: Zakład Mięsny Henryk Kowalczyk,
- godz. 14.20 – 15.00 – Przerwa obiadowa.
II część
- godz. 15 – 16 – część zamknięta – tylko dla członków związku.
Źródło: Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?