Realizacja projektu obejmuje między innymi cztery dwudniowe szkolenia z zakresu wędzarnictwa. W ramach każdego szkolenia odbędą się cztery procesy wędzenia, z zastosowaniem różnych parametrów i rejestracją temperatur. W trakcie procesów wędzenia prowadzone będą również zajęcia teoretyczne. Próbki wędlin z wszystkich procesów wędzenia zostaną przebadane na zawartość pozostałości WWA, a o wynikach uczestnicy zostaną poinformowani.
Terminy szkoleń:
- 3 – 4 listopada 2015 roku
- 9 – 10 listopada 2015 roku
- 13 – 14 listopada 2015 roku
- 16 - 17 listopada 2015 roku
Liczebność grupy – około 20 osób.
Z uwagi na wczesną godzinę rozpoczęcia zajęć w pierwszym dniu, dla uczestników zarezerwowano możliwość zakwaterowania już w dniu poprzedzającym szkolenie. Wszystkie koszty szkoleń pokrywa organizator, jedynie koszt dojazdu uczestnicy pokrywają we własnym zakresie.
Cykl szkoleń odbędzie się w „Centrum Praktycznego Szkolenia w Zakresie Małego Przetwórstwa”, przy Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu.
Ilość miejsc jest ograniczona , a o zakwalifikowaniu na szkolenie decyduje kolejność zgłoszeń.
Formularz zgłoszeniowy można znaleźć na stronie http://www.cdr.gov.pl/szkolenia/1763-uwaga-producenci-wedlin
Źródło: Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?