Składniki: 150 g kaszki kuskus, ogórek wężowy, dwa pomidory, pęczek szczypioru (lub jedna cebula), garść świeżych liści mięty, pięć łyżek oliwy z oliwek, sok z połówki cytryny, sól, pieprz do smaku.
Wykonanie: Kuskus zalać wodą zgodnie z instrukcją. Ogórek obrać ze skóry, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w drobną kostkę. Pomidor pokroić w kostkę, poszatkować szczypior (lub drobno pokroić cebulę). Pokroić też miętę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę i sok z cytryny. Doprawić do smaku. Schłodzić przed podaniem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?