Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Teraz lody włoskie będą bardziej puszyste

pr
Szykując się do kolejnego sezonu, białostocka firma Hard-Ice wprowadziła do swojej oferty zupełnie nowy model produkowanego tu od roku urządzenia służącego do wytwarzania lodów włoskich.

Maxi Freeze jest dostępny w dwóch wersjach systemu napowietrzania – za pomocą pomp oraz grawitacyjnego. Na szczególną uwagę zasługuje właśnie innowacyjna konstrukcja napędu pomp napowietrzających masę, dzięki czemu lody odznaczają się dużą lekkością i kremową konsystencją.

Pompy cechuje znaczna oszczędność i jeszcze większa trwałość w stosunku do dotychczas stosowanych rozwiązań. W przeciwieństwie do powszechnie stosowanych w wielu podobnych urządzeniach, nowe uruchamiane są tylko wtedy kiedy zachodzi taka potrzeba, nie są więc narażone na pracę non – stop. Dzięki temu firmie udało się w zdecydowany sposób poprawić ich żywotność.

- Wyprodukowane przy pomocy tej maszyny lody charakteryzują się większym niż dotychczas stopniem napowietrzenia. Są wyjątkowo delikatne, lekkie i puszyste a do tego aksamitnie kremowe. Dzięki temu innowacyjnemu systemowi lodziarnie będą mogły zaproponować swoim klientom produkty o niedostępnej dotąd jakości – uważa Paulina Czaplejewicz, manager Hard-Ice.

W Maxi Freeze zastosowano system „Multi – Point”, innowacyjne rozwiązanie opierające się na zmienionej konstrukcji cylindra służącego do mrożenia mieszanki. W urządzeniu zainstalowano również nowy, elektroniczny system kontroli stopnia zmrożenia, który pozawala na bardziej precyzyjną kontrolę nad konsystencją wytwarzanych lodów. Połączenie obu tych innowacyjnych rozwiązań wpływa na przyspieszenie całego procesu mrożenia i poprawę jakości.

W urządzeniach zamontowano też nowe, jeszcze bardziej efektywne sprężarki. - Opracowaliśmy konstrukcję, na którą branża lodowa czekała od lat, sprzęt bowiem odznacza się zwiększoną wydajnością. Dzięki Maxi Freeze lodziarnia może pracować sprawniej, szybciej wydając kolejne porcje lodów swoim klientom– dodaje Paulina Czaplejewicz.

Nowe modele urządzeń, które trafiły w tym roku do oferty Hard–Ice spotkały się ze znacznym zainteresowaniem osób prowadzących lodziarnie w kraju i zagranicą. Zostały już poddane wymagającym testom przez lodziarnie działające na południu Europy – m.in. w Hiszpanii i Grecji.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Teraz lody włoskie będą bardziej puszyste - Kurier Poranny

Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna