TOP 15 najlepszych restauracji z kuchnią regionalną w woj. podlaskim. Te miejsca polecają mieszkańcy [RANKING] 27.09.2021

(jls)
TOP 15 najlepszych restauracji z kuchnią regionalną w woj. podlaskim. Te miejsca polecają mieszkańcy
TOP 15 najlepszych restauracji z kuchnią regionalną w woj. podlaskim. Te miejsca polecają mieszkańcy TripAdvisor.com
Prezentujemy najnowszy ranking restauracji z daniami kuchni regionalnej w województwie podlaskim według portalu TripAdvisor.com. Jest to najpopularniejszy portal turystyczny na świecie. Jego użytkownicy oceniają i recenzują atrakcje turystyczne, hotele oraz restauracje. Gdzie w woj. podlaskim można zjeść lokalne, tradycyjne dania? Oto przegląd najlepszych, regionalnych restauracji.

TOP 15 najlepszych restauracji z kuchnią regionalną w województwie podlaskim

Chcesz spróbować tatarskich dań? Masz ochotę na pierogi jak u babci? A może jesteś turystą i zastanawiasz się, gdzie spróbować regionalnych dań w województwie podlaskim?

Z pomocą przychodzi największy portal turystyczny na świecie - TripAdvisor.com. Na stronie i w aplikacji użytkownicy z całego świata przeglądają ponad 859 milionów recenzji i opinii dotyczących 8,6 miliona obiektów zakwaterowania, restauracji, atrakcji, linii lotniczych i rejsów. Dzięki temu podróżni mogą się zapoznać z opinią większości oraz na jej podstawie podejmować decyzje dotyczące wyboru zakwaterowania, lotu, sposobu spędzania wolnego czasu, a także miejsc, w których warto zjeść.

Postanowiliśmy sprawdzić, które restauracje w województwie podlaskim z kuchnią regionalną zostały najwyżej ocenione właśnie przez użytkowników TripAdvisor.com. Szczegóły w galerii. Kliknij w zdjęcie główne artykułu, bądź w poniższy przycisk.

Tu zobaczysz ranking TOP najlepszych restauracji z kuchnią regionalną w województwie podlaskim:

ZOBACZ TEŻ:

Kultowe białostockie PUBY i kawiarnie sprzed lat. Stajnia, Kuźnia, Strych, Labirynt, Mandala i inne. Pamiętacie?

Kultowe białostockie PUBY i kawiarnie sprzed lat. Stajnia, K...

Dopłaty do cen energii

Wideo

Materiał oryginalny: TOP 15 najlepszych restauracji z kuchnią regionalną w woj. podlaskim. Te miejsca polecają mieszkańcy [RANKING] 27.09.2021 - Kurier Poranny

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

A
AB
Stary świat się rozpada. McDonald przegrywa proces.

McDonalds przegrywa prawną bitwę z szefem kuchni Jamiem Olivierem, który udowodnił, że jedzenie, które sprzedają, nie nadaje się do spożycia, ponieważ jest bardzo toksyczne. Szef kuchni Jamie Oliver wygrał bitwę z największym producentem śmieciowego jedzenia na świecie. Kiedy Oliver pokazał, jak robi się hamburgery, McDonalds ogłosił, że zmieni przepis. Według Olivera tłuste części mięsa są „umyte” wodorotlenkiem amoniaku, a następnie wykorzystywane do wyrabiania ciasta ” mięsa do napełniania burgera.

Przed tym procesem, według prezentera, to mięso było już niezdatne do spożycia przez ludzi. Oliver, radykalny bojownik, który toczył wojnę z przemysłem spożywczym, mówi: mówimy o mięsie, które zostało sprzedane jako karma dla psów i po tym procesie podaje się ludziom. Poza jakością mięsa wodorotlenek amonu szkodzi zdrowiu. Oliver mówi o tym: ” Proces różowego gówna „. Jaki zdrowy człowiek włożyłby kawałek mięsa przemoczonego wodorotlenkiem amonu do ust dziecka?

W innej swojej inicjatywie Oliver pokazał, jak powstają nuggetsy z kurczaka: Po wybraniu „najlepszych części ” pozostałe: tłuszcz, granulki, chrząstki, wnętrzności, kości, głowa, nogi, podlegają skropleniu mechanicznemu. To eufemizm, którego inżynierowie używają w jedzeniu, potem ta różowa pasta krwi, jest dezodorowana, przebarwiona, reodoryzowana i odmalowana, uchwycona w melcocha farinacea i smażona, jest rehabilitowana w olejkach ogólnie uwodornionych, to jest toksyczne. W USA Burger King i Taco Bell zrezygnowali z używania amonu w swoich produktach. Przemysł spożywczy wykorzystuje wodorotlenek amonu jako środek przeciwdrobnoustrojowy, co pozwoliło McDonaldowi na użycie w burgerach mięsa nienadającego się do spożycia przez ludzi.

Tlumacz Google
Dodaj ogłoszenie