Co wspaniałego przygotowali uczniowie? To dwie potrawy z karpia: sashimi (potrawa autorska) i roladki (potrawa według przepisu organizatora). Natomiast jury, spośród 142 potraw przygotowanych przez 71 drużyn kucharskich, wytypowało właśnie potrawy z Ełku, za które przyznano 39 punktów na 40 możliwych.
Jak podaje Starostwo Powiatowe w Ełku, w nagrodę wszyscy uczniowie klasy, do której uczęszczają zwycięzcy, wzięli udział w warsztatach kulinarnych w Warszawie. Prowadził je Jarosław Uściński – szef kuchni i właściciel dwóch restauracji, prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz menadżer Reprezentacji Polski Kucharzy Profesjonalnych.
echodnia.eu W czerwcu wybory do Parlamentu Europejskiego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?