Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

W Białymstoku rusza nowa sieć lodziarni - the White Bear Ice Cream. Nowy pomysł "polarnych miśków" [zdjęcia]

Andrzej Matys
Andrzej Matys
Tego lata, oprócz kawy, "miśki polarne" bedą serwować także lody W Białymstoku startuje nowa sieć lodziarni the White Bear Ice Cream. Na mapie miasta już pojawiły się cztery punkty, w których można spróbować rzemieślniczych deserów, wytwarzanych według tradycyjnej receptury.

Lody the White Bear Ice Cream pojawiły się w kawiarniach White Bear Coffee przy ul. Sienkiewicza i Żelaznej, a także w lokalach przy Kilińskiego i Zachodniej. W najbliższym czasie warto wypatrywać też kolejnych różowo-żółto-zielonych okienek, riksz, a nawet… lodobusa.

Oprócz ponadczasowych propozycji, jak śmietanka, truskawka czy pistacja, będą także smaki kawowe, stworzone specjalnie dla nowej marki. Ale to nie wszystko.

Czytaj również: W Białymstoku została otwarta pierwsza rzemieślnicza palarnia kawy [ZDJĘCIA]

– the White Bear Ice Cream to młodsza siostra kawiarni. Dlatego w ofercie nie mogło zabraknąć wyśmienitej kawy, wypalanej w naszej rzemieślniczej palarni. Parzymy ją na różne sposoby: od ekspresów po metody przelewowe i serwujemy na wynos w designerskich, ekologicznych kubeczkach. Do tego zapraszamy na deser, jakiego nie ma nigdzie indziej w naszym mieście. To gorący pączek z zimnymi lodami w środku, podawany z polewą, bitą śmietaną i owocami. Propozycja idealna dla osób, które zgłodnieją podczas letniego spaceru po Białymstoku – uważa Marcin Zalewski, współwłaściciel marki.

Sieć the White Bear Ice Cream funkcjonuje w ramach franczyzy. Twórcy tego projektu zachęcają więc osoby zainteresowane prowadzeniem własnej lodziarni do biznesu.

Czytaj również: Nowy lokal - White Bear Coffee. Pachnie kawami. Nęci przysmakami. Za kilka miesięcy rodzina Białych Miśków zamieszka w kolejnych miastach

– Miśkowe lodziarnie to świeży, nowoczesny koncept, oparty na personalizowanych produktach. Ciekawy design naszych punktów plus wysokiej jakości oferta pozwala wyróżnić się z masy lokali i przyciągnąć klientów w każdym wieku. Jeśli więc ktoś chce prowadzić sezonowy biznes ze stosunkowo niskim wkładem własnym, jesteśmy otwarci. Szukamy przedsiębiorców pełnych energii – podkreśla Marcin Zalewski.

od 7 lat
Wideo

Wyniki II tury wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna