Składniki: 200 gram cienkiego makaronu ryżowego (ewentualnie sojowego), opakowanie paluszków krabowych, jeden ogórek wężowy, cebula, majonez, jogurt, sól, pieprz.
Wykonanie: Makaron przygotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pokroić. Paluszki krabowe pokroić w kostkę. Ogórek obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Cebulę pokroić też. Wszystkie skłądniki wymieszać. Majonez zmieszać z jogurtem w proporcjach 1:1. Wlać sos, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na kwadrans do lodówki, by sałatka się przegryzła.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?