Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zdrowe potrawy z grilla na majówkę - alternatywa dla mięs. Jak zjeść dobrze i nie mieć wyrzutów sumienia?

Piotr Łozowik
Piotr Łozowik
Pierwsze majowe dni stały się nieformalnym rozpoczęciem sezonem grillowym w Polsce. Od gór aż po morze w powietrzu unosi się zapach pieczonych kiełbasek, kaszanki i karkówki. Tradycyjne potrawy z grilla są zazwyczaj ciężkostrawne i niezdrowe. Sprawdźmy co wrzucić na ruszt aby dobrze zjeść, a przy okazji nie przesadzić z kaloriami.

Długi majowy weekend to wyborna okazja do spędzenia czasu poza domem, na łonie przyrody, w gronie najbliższych. Grillowanie nie musi być obciążające dla naszego żołądka, wystarczy dobrać odpowiednie produkty. Udane spotkanie towarzyskie przy grillu może być jednocześnie zdrową ucztą kulinarną.

Zobacz co można wrzucić na ruszt

Każdy grilluje jak może, sprawdź jak robią to ukraińscy żołnierze

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wspolczesna.pl Gazeta Współczesna