Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

W Pałacu Młodzieży rozdano Bydgoskie Granty Oświatowe 2024. Mamy zdjęcia z gali

NOWE
W Pałacu Młodzieży rozdano Bydgoskie Granty Oświatowe 2024. Mamy zdjęcia z gali

Burza nad Wielkopolską. Do ilu zdarzeń wyjechali strażacy? To była ciężka noc

NOWE
Burza nad Wielkopolską. Do ilu zdarzeń wyjechali strażacy? To była ciężka noc

Polecamy

3 najlepsze miejsca na wakacje we Włoszech. Wybrali je sami Włosi!

3 najlepsze miejsca na wakacje we Włoszech. Wybrali je sami Włosi!

Gdzie firmy transportowe mogą znaleźć oszczędności?

Gdzie firmy transportowe mogą znaleźć oszczędności?

Rzuty karne, czerwone kartki i porażka Jagiellonii

Rzuty karne, czerwone kartki i porażka Jagiellonii