MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szpinak jest pełen składników odżywczych (witaminy A, kwasu...
fot. Jacqueline Howell / Pexels

„Brudna dwunastka”, czyli owoce i warzywa mające najwięcej pestycydów. Które trafiły na listę? Jak bezpiecznie jeść te produkty?

2. Szpinak

Szpinak jest pełen składników odżywczych (witaminy A, kwasu foliowego i witaminy Coraz witaminy E i potasu), dzięki czemu jest podstawą zdrowego odżywiania. Jednak wyniki badań pokazują, że nieorganiczny szpinak ma wagowo więcej pozostałości pestycydów niż wszystkie inne testowane produkty. Dlatego EWG zaleca, aby w miarę możliwości kupować organiczny szpinak i inne liściaste warzywa. Zawsze należy pamiętać o ich dokładnym umyciu.

Zobacz również

Podlaska Oktawa Kultur w regionie. Będzie się działo

Podlaska Oktawa Kultur w regionie. Będzie się działo

Największa Noc Kupały w regionie! "Na Jana, Na Kupała" bawiły się prawdziwe tłumy

Największa Noc Kupały w regionie! "Na Jana, Na Kupała" bawiły się prawdziwe tłumy

Polecamy

Uchylał się od więzienia. W końcu wpadł

Uchylał się od więzienia. W końcu wpadł

50-latka z zemsty zarysowała kamieniem samochód

50-latka z zemsty zarysowała kamieniem samochód

Można się zgłaszać do Łomżyńskiej Społecznej Rady ds. Osób z Niepełnosprawnością

Można się zgłaszać do Łomżyńskiej Społecznej Rady ds. Osób z Niepełnosprawnością