MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Marchewka to warzywo bogate w antyoksydanty, witaminy i...
fot. Pexels/Pixabay

Co jeść jesienią, aby wzmocnić odporność? Wybieraj odżywcze i rozgrzewające dania. Postaw na sezonowe warzywa. Nie zapomnij o kiszonkach!

Marchewka

Marchewka to warzywo bogate w antyoksydanty, witaminy i składniki mineralne. Słynie przede wszystkim z dużej zawartości beta-karotenu – 100 g pokrywa aż 77 proc. dziennego zapotrzebowania na prowitaminę A.

Dostarcza również od 4 do 7 proc. niezbędnej ilości witamin B1, B2, B5, niacyny, folianów, witaminy E i C oraz powyżej 10 proc. zalecanej dziennej dawki witaminy B6 i witaminy K.

Zobacz również

Gminne obchody Dnia Strażaka w Bogorii. Młodzi strażacy złożyli ślubowanie (ZDJĘCIA)

NOWE
Gminne obchody Dnia Strażaka w Bogorii. Młodzi strażacy złożyli ślubowanie (ZDJĘCIA)

Strefa relaksu przy parkingu w centrum z nowymi meblami. Zniknął krokodyl i palmy

Strefa relaksu przy parkingu w centrum z nowymi meblami. Zniknął krokodyl i palmy

Polecamy

Wzrosną pensje w służbie zdrowia. Tyle więcej zarobią lekarze i pielęgniarki od lipca

Wzrosną pensje w służbie zdrowia. Tyle więcej zarobią lekarze i pielęgniarki od lipca

Trzecia tablica rejestracyjna. To trzeba wiedzieć, by uniknąć problemów

Trzecia tablica rejestracyjna. To trzeba wiedzieć, by uniknąć problemów

Pyszny biszkopt z truskawkami. Poznaj przepis na deser jak od babci

Pyszny biszkopt z truskawkami. Poznaj przepis na deser jak od babci