Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Rybnik od 1 maja będzie miał nowego wiceprezydenta. Zostanie nim Arkadiusz Marcol

Rybnik od 1 maja będzie miał nowego wiceprezydenta. Zostanie nim Arkadiusz Marcol

Miliony złotych dla zachodniej Małopolski na inwestycje ekologiczne

NOWE
Miliony złotych dla zachodniej Małopolski na inwestycje ekologiczne

Polecamy

Szaleństwo na Tottenham Hotspur Stadium. Derby dla lidera Premier League!

Szaleństwo na Tottenham Hotspur Stadium. Derby dla lidera Premier League!

Hubert Hurkacz się nie zatrzymuje. Kolejna wygrana w Madrycie!

Hubert Hurkacz się nie zatrzymuje. Kolejna wygrana w Madrycie!

W IV lidze dół tabeli nie rezygnuje z walki. Cenne wygrane dwóch ostatnich drużyn

W IV lidze dół tabeli nie rezygnuje z walki. Cenne wygrane dwóch ostatnich drużyn