MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Niektórzy wybierają szybszą formę – piekarnik. Tu zamiast...
fot. pixabay.com/Pimasuro

Jak dobrze suszyć grzyby i je przechowywać? Oto sprawdzone sposoby na suszenie grzybów w piekarniku, suszarce i na kaloryferze

Suszenie grzybów w piekarniku

Niektórzy wybierają szybszą formę – piekarnik. Tu zamiast kilku dni proces suszenia skraca się do kilku godzin. Pokrojone grzybki można położyć na ruszcie lub na tacce. Temperatura nie może być za wysoka, najlepiej ustawić 50-60 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Dla lepszego efektu można lekko uchylić drzwiczki, dzięki temu leśne zbiory nie zaparują.

Zobacz również

Zmiany w międzychodzkiej policji. Komendant przeszedł na emeryturę

Zmiany w międzychodzkiej policji. Komendant przeszedł na emeryturę

Klasa okręgowa. W meczu Nadwiślaninu Gromiec z Rajskiem przesądził jeden gol

Klasa okręgowa. W meczu Nadwiślaninu Gromiec z Rajskiem przesądził jeden gol

Polecamy

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Najlepsze prezenty na Dzień Matki DIY. Nie kupisz ich w żadnym sklepie!

Najlepsze prezenty na Dzień Matki DIY. Nie kupisz ich w żadnym sklepie!

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna