Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W polskiej historii rosół gotowano na różnej zwierzynie, w...
fot. pixabay.com/kalhh

Jak zrobić prawdziwy wiejski rosół? Na kurze czy bażancie zachwyci smakiem. Tych błędów nie popełniaj przy gotowaniu. Oto przepisy gospodyń

Rosół kiedyś

W polskiej historii rosół gotowano na różnej zwierzynie, w zależności od epoki zmieniały się też przyprawy. Bywało, że na stołach lądowała waza z wywarem na bazie kuropatw, gołębi lub dziczyzny, doprawiona grzankami lub cytrusami. Na początku XX wieku stawiano na mięsa wołowe, dziś miesza się je z drobiowym lub całkowicie wybiera ptactwo.

Zobacz również

W Zespole Szkół numer 2 w Przysusze rozdano świadectwa maturzystom [ZDJĘCIA]

W Zespole Szkół numer 2 w Przysusze rozdano świadectwa maturzystom [ZDJĘCIA]

Majówka w Muzeum Zabawek i Zabawy w Kielcach. Będą eko zajęcia

Majówka w Muzeum Zabawek i Zabawy w Kielcach. Będą eko zajęcia

Polecamy

5 pokarmów, które mogą powodować nieświeży oddech. Nie jedz ich przed wyjściem z domu

5 pokarmów, które mogą powodować nieświeży oddech. Nie jedz ich przed wyjściem z domu

20 lat Polski i Podlaskiego w UE. Co się zmieniło przez ten czas?

20 lat Polski i Podlaskiego w UE. Co się zmieniło przez ten czas?

Yukio Kasaya nie żyje. Wielki rywal Wojciech Fortuny

Yukio Kasaya nie żyje. Wielki rywal Wojciech Fortuny