Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wywar na mięsie ze skórą będzie dość tłusty, dlatego, jeśli...
fot. GettyImages/from_my_point_of_view

Jak zrobić prawdziwy wiejski rosół? Na kurze czy bażancie zachwyci smakiem. Tych błędów nie popełniaj przy gotowaniu. Oto przepisy gospodyń

Jakie mięso do rosołu?

Wywar na mięsie ze skórą będzie dość tłusty, dlatego, jeśli nie jesteśmy smakoszami takich dań, możemy ją wcześniej zdjąć. Znaczna część przepisów zakłada użycie kawałków mięsa z kośćmi, zawarty w nich szpik nadaje charakterystycznego posmaku. To, które konkretnie części ptactwa wybrać, jest dowolne. Można gotować zarówno na korpusach i szyjkach, jak i na skrzydłach, podudziach czy kurzych łapkach. Warto pamiętać, że mięso drobiowe można łączyć między sobą lub całkiem wymieszać je z wołowym.

Zobacz również

W Chęcinach policjanci gasili samochód. Teraz dostali podziękowania

W Chęcinach policjanci gasili samochód. Teraz dostali podziękowania

Magurski żbik nabiera sił i zdrowia. Lekarze z Dzikiego Projektu oddadzą go naturze

Magurski żbik nabiera sił i zdrowia. Lekarze z Dzikiego Projektu oddadzą go naturze

Polecamy

Hurkacz z inauguracyjną porażką w Rzymie. To nie tak miało wyglądać!

Hurkacz z inauguracyjną porażką w Rzymie. To nie tak miało wyglądać!

Legenda skoków narciarskich w Polsce. Zaskakujące powody wizyty?

Legenda skoków narciarskich w Polsce. Zaskakujące powody wizyty?

Przed meczem. Strącić Koronę, by później nałożyć tą mistrzowską

Przed meczem. Strącić Koronę, by później nałożyć tą mistrzowską