6 z 11
Poprzednie
Następne
Kuchenne Rewolucje w województwie podlaskim. Magda Gessler w akcji (zdjęcia)
Magda Gessler rządziła w Greeku Zorbie przez cztery dni. Początki były fatalne. Zacięło się urządzenie gotujące wodę, restauratorka na dzień dobry dostała zimną herbatę. Później było nieco lepiej, ale też nerwowo. Pani Beata miała zakaz wchodzenia do lokalu. Mama właścicielki, w ciągu godziny musiała upiec drożdżówkę. A pracownicy lokalu mieli niewiele więcej czasu na zakupienie produktów potrzebnych do przygotowania uroczystej kolacji.
- Chodziliśmy jak po rozżarzonych węglach - śmiała się obsługa restauracji. Mimo to, kolacja odbyła się z niemal dwugodzinnym poślizgiem. Humory zniecierpliwionych gości poprawiała jagnięcina w rosole, musaka, cytrynowa zupa i sałatka grecka. A na deser podano migdały w jogurtowym sosie.