MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najczęstszymi dodatkami do bab drożdżowych w przepisach...
fot. pl.123rf.com/topntp

Niepowtarzalny smak tradycji. Oto przepis z 1910 roku na babkę wielkanocną. Receptura Ochorowicz-Monatowej inspirowała nasze babcie

Dodatki do baby drożdżowej

Najczęstszymi dodatkami do bab drożdżowych w przepisach Marii Ochorowicz-Monatowej są rodzynki, rum, szafran, gorzkie utarte migdały, laska wanilii i enigmatycznie brzmiący kremor tartari, czyli kwaśny winian potasu.

Zobacz również

Strefa kibica w Szczecinku kończy działalność. Ostatni mecz oglądały setki osób

NOWE
Strefa kibica w Szczecinku kończy działalność. Ostatni mecz oglądały setki osób

Jest nowy zawodnik w piłkarskiej drużynie ŁKS. To pomocnik

NOWE
Jest nowy zawodnik w piłkarskiej drużynie ŁKS. To pomocnik

Polecamy

Wojciech Nowicki: Wszystko podporządkowuję igrzyskom olimpijskim

Wojciech Nowicki: Wszystko podporządkowuję igrzyskom olimpijskim

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Jak zbudować fajny dom w Minecraft? To nietrudne. Sprawdź podstawy

Jak zbudować fajny dom w Minecraft? To nietrudne. Sprawdź podstawy