MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Najczęstszymi dodatkami do bab drożdżowych w przepisach...
fot. pl.123rf.com/topntp

Niepowtarzalny smak tradycji. Oto przepis z 1910 roku na babkę wielkanocną. Receptura Ochorowicz-Monatowej inspirowała nasze babcie

Dodatki do baby drożdżowej

Najczęstszymi dodatkami do bab drożdżowych w przepisach Marii Ochorowicz-Monatowej są rodzynki, rum, szafran, gorzkie utarte migdały, laska wanilii i enigmatycznie brzmiący kremor tartari, czyli kwaśny winian potasu.

Zobacz również

„Loczek” znów zachwycił, czyli jak oceniamy Stal po zwycięstwie nad Unią

„Loczek” znów zachwycił, czyli jak oceniamy Stal po zwycięstwie nad Unią

Syn prezydenta powstrzymany przez policję przed bójką na Euro

Syn prezydenta powstrzymany przez policję przed bójką na Euro

Polecamy

Wszystko jasne. Faworyt nie zmarnował szans i ma awans w kieszeni

Wszystko jasne. Faworyt nie zmarnował szans i ma awans w kieszeni

Zakończył się cykl zawodów Monika Pyrek Tour

Zakończył się cykl zawodów Monika Pyrek Tour

Cztery medale polskich kajakarzy w Szeged! Iskrzycka i Koliadych ze złotem

Cztery medale polskich kajakarzy w Szeged! Iskrzycka i Koliadych ze złotem