Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z...
fot. 123rf/nadianb

Przechowywanie mąki. W worku? W papierowym opakowaniu? Te błędy popełniasz na co dzień. Zobacz, jak zachować trwałość produktu

Mąka nie może być narażona na ciepło

Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z młynu, ciężko przesypać ze względu na ilość. Dobrze umieścić ją w piwnicy lub spiżarni, w chłodnym i suchym miejscu. Produkt nie może być narażony na wilgoć, szczelne zamknięcie odpędzi też robaki. Podobnie w kuchni - małe ilości mąki wymagają zacienionej przestrzeni, bez styczności z ciepłem. Szafka, w której ląduje pojemnik, nie powinna stać blisko kaloryfera lub piekarnika.

Zobacz również

ZŁOTY CHŁOPAK odc. 176. Seyran dostaje dokumenty rozwodowe. Streszczenie [13.05]

ZŁOTY CHŁOPAK odc. 176. Seyran dostaje dokumenty rozwodowe. Streszczenie [13.05]

Skrót meczu Wisła - Lechia. Siedem goli i awans biało-zielonych do Ekstraklasy

Skrót meczu Wisła - Lechia. Siedem goli i awans biało-zielonych do Ekstraklasy

Polecamy

Znamy już skład Jagiellonii na mecz z Koroną. Zobacz jedenastkę Żółto-Czerwonych

Znamy już skład Jagiellonii na mecz z Koroną. Zobacz jedenastkę Żółto-Czerwonych

Kosmos na początku i kontrola Polaka. Rafael Nadal na kolanach. Ostatni raz w Rzymie?

Kosmos na początku i kontrola Polaka. Rafael Nadal na kolanach. Ostatni raz w Rzymie?

Turniej ATP w Rzymie. Awans Zielińskiego i Nysa do drugiej rundy debla

Turniej ATP w Rzymie. Awans Zielińskiego i Nysa do drugiej rundy debla