Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiełbasa to ważny dodatek, bez którego wiele osób nie...
fot. Photo Mix/pixabay.com

Te dodatki zepsują żurek. Przez nie możesz się rozchorować. Unikaj ich, a zupa będzie zdrowsza. Sprawdź, jak nie zepsuć żurku na Wielkanoc

Kiełbasa

Kiełbasa to ważny dodatek, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie żurku. Jednak trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że jest to produkt przetworzony zawierający spore ilości konserwantów i wzmacniaczy smaku. Poza tym kiełbasa robiona jest z czerwonego mięsa, które Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznała za czynnik rakotwórczy. Zawiera też duże ilości soli, której nie powinny w nadmiarze stosować osoby chorujące na nadciśnienie.

Należy więc spożywać jej jak najmniej. Wybierając natomiast kiełbasę do żurku lepiej przeczytać jej skład, powinien on być jak najkrótszy i nie zawierać substancji chemicznych takich jak glutaminian monosodowy czy azotyn sodu. Warto również kupować produkty od sprawdzonych, lokalnych producentów.

Zobacz również

Jasielski Dom Kultury zaprasza do udziału w konkursie patriotycznym

Jasielski Dom Kultury zaprasza do udziału w konkursie patriotycznym

Na ulice Białegostoku wyjdą nowe białe misie. WidziMisie

Na ulice Białegostoku wyjdą nowe białe misie. WidziMisie

Polecamy

Kolejny hat-trick Cristiano Ronaldo w Arabii Saudyjskiej. Aż trudno je zliczyć WIDEO

Kolejny hat-trick Cristiano Ronaldo w Arabii Saudyjskiej. Aż trudno je zliczyć WIDEO

Polska królowa Madrytu. Zdetronizowała Arynę i śrubuje niesamowite rekordy [WIDEO]

Polska królowa Madrytu. Zdetronizowała Arynę i śrubuje niesamowite rekordy [WIDEO]

Oliveira zaskakująco odpowiedział Gamrotowi: „Nie patrzę wstecz, ale do przodu”

Oliveira zaskakująco odpowiedział Gamrotowi: „Nie patrzę wstecz, ale do przodu”