MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na dłużej takiego talentu nie sposób było zatrzymać. Za...
fot. Brighton

Transfery Pogoni Szczecin. Rekordowa sprzedaż i zakup [stan na 19 stycznia 2022]

Odeszli: Kacper Kozłowski

Na dłużej takiego talentu nie sposób było zatrzymać. Za 10-11 mln euro (płatne w trzyletnich ratach) odszedł do Brighton, gdzie są już Jakub Moder i Michał Karbownik (obecnie na wypożyczeniu w Olympiakosie Pireus).

Formalnie Kozłowski dołączy do Brighton w lipcu, ponieważ teraz przebywa na wypożyczeniu u lidera ligi belgijskiej, Royale Union Saint-Gilloise.

Pogoń zapewniła sobie procent od następnej sprzedaży. Póki co za to sama musi podzielić się kwotą z Bałtykiem Koszalin, z którego Kozłowski do niej przyszedł.

- W jednym z wywiadów wspominałem, że Kacprem interesuje się pewnie z 20 klubów. Zapytań było jeszcze więcej, natomiast wiele takich rozmów urywało się szybko, gdy przedstawialiśmy nasze oczekiwania. Te właściwie ograniczały grono zainteresowanych do klubów Premier League. Rozmowy z klubami z niemieckiej Bundesligi, nie mówiąc o innych kierunkach, szybko pokazały, że kluby te nie będą w stanie zaoferować kwot, przy których bylibyśmy gotowi rozpocząć rozmowy - twierdzi prezes Jarosław Mroczek.

Zobacz również

Energetycy chcą schować napowietrzne linie pod dna jezior i rzek

Energetycy chcą schować napowietrzne linie pod dna jezior i rzek

Kanadyjczyk Fynnian McCarthy w Bogdance LUK Lublin

Kanadyjczyk Fynnian McCarthy w Bogdance LUK Lublin

Polecamy

7 najgorszych potraw Polski. Turyści bezlitośnie ocenili krajowe specjały

7 najgorszych potraw Polski. Turyści bezlitośnie ocenili krajowe specjały

Drogie metale nie będą potrzebne? Polska nauka odpowiedziała na wyzwanie przemysłu

Drogie metale nie będą potrzebne? Polska nauka odpowiedziała na wyzwanie przemysłu

Wyborne polędwiczki w sosie musztardowym. Obiad jak z restauracji zrobisz w mig

Wyborne polędwiczki w sosie musztardowym. Obiad jak z restauracji zrobisz w mig