MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fani delikatnego mięsa mogą postawić na kurczaka lub indyka....
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Drobiowa z szynkowara

Fani delikatnego mięsa mogą postawić na kurczaka lub indyka. Przygotowana wędlina sprawdzi się w wielu dietach, na kanapce albo w jadłospisie dzieci. Mięso bez skóry należy pokroić w kawałki, wymieszać z peklową solą, żelatyną, łyżką miodu i wybranymi przyprawami. Taka mieszanka musi poleżeć dobę w lodówce. Następnie uformowany zbity blok trafia do szynkowara. Czas parzenia mięsa to 2-3 godziny w zależności od wielkości.

Zobacz również

15. przegląd nowego kina francuskiego w Kinie Zorza

15. przegląd nowego kina francuskiego w Kinie Zorza

Wypadek w Grabinach-Zameczku. Zderzyły się dwa samochody. Droga zamknięta

Wypadek w Grabinach-Zameczku. Zderzyły się dwa samochody. Droga zamknięta

Polecamy

Rafał Kerger nowym naczelnym "Strefy Biznesu"

Rafał Kerger nowym naczelnym "Strefy Biznesu"

Lewandowski, Milik, Piątek, Zieliński w akcji. Probierz wybiera skład na Euro [WIDEO]

Lewandowski, Milik, Piątek, Zieliński w akcji. Probierz wybiera skład na Euro [WIDEO]

Kadra trenuje w Warszawie przed Euro. Bednarek i Szymański zabrali głos

Kadra trenuje w Warszawie przed Euro. Bednarek i Szymański zabrali głos